hedmark

Loppis-impro i Våler

En loppisimpro er et loppemarked og kunstopplevelse i ett. 25. og 26. april kom arrangementet til Våler ungdomsskole.

Denne helga var det et loppemarked utenom det vanlige på Våler ungdomsskole i Hedmark. Da inntok en gruppe profesjonelle skuespillere, dansere, lysdesignere, scenografer og musikere skolen og lagde en improvisert forestilling med varene som er til salgs.

– Her får de trivielle tingene sine "15 minutes of fame". Ting selges med en historie på kjøpet, andre ting selges med opplevelser, eller får et forlenget liv som fotografi. Underveis på markedsdagen går kunstnerne sammen og lager underholdende loppisimpro for store og små. Og selvfølgelig blir det vafler, sier produsent Hege Pålsrud, som står bak prosjektet.

Handler om tingenes verdi

Arrangementet er en del av prosjektet ”For hva det er verdt...” og har tidligere vært utført i Tromsø og i Petrozavodsk i Russland. Tanken bak prosjektet er å undersøke tingenes verdi. For når får ting verdi, når mister de den og når blir det søppel?

– Vi ønsker å undersøke hvordan ting endrer verdi i møte med forskjellige mennesker. Ting som kan være søppel for noen, kan være skatter for andre, forteller Pålsrud.

Lager også en fotodokumentar

I tillegg til improen skal det også lages en fotodokumentar. Fotograf Ingun A. Mæhlum følger tingene som er til salgs på reisen fra selger til kjøper og får med seg historien bak dem. Hun reiser til Våler for å finne ting og historier før de kommer til loppemarkedet. Bildene publiseres på nettsiden forwhatitsworth.no

Prosjektet er støttet av Kulturrådet, Turnéorganisasjon for Hedmark, Hedmark fylkeskommune og Våler kommune.

Se omtale fra NRK her:
http://www.nrk.no/ho/lager-kunst-av-loppemarked-1.12330338

 

 

Loppis-impro

Loppis-impro

Plakat Loppis-impro

Plakat Loppis-impro