hedmark

Aktuelle produksjoner

I uke 13 får skoler rundt om i fylket besøk av følgende produksjoner:

Mullah Sigurd

[Scenekunst | 1. videregående – 3. videregående]

Det er ikke uvanlig å anvende argumentet "Nordmenn har selv vært innvandrere i Amerika" når man diskuterer innvandringsspørsmål. Er det sammenlignbart? Er det ikke bare en floskel? Blir det ikke for enkelt når vi opplever enorme kulturforskjeller i vårt møte med imamer, arrangerte søskenbarnekteskap og krav om respekt for egen kultur og plass til sin religionsutøvelse?

[Les mer]

 

Sauropod

[Musikk | 8. trinn – 10. trinn]

Rockebandet Sauropod beskrives ofte som en energibombe av en trio. Med raske og korte låter lar de musikken snakke. Sauropod blander poesi med skitten og minimalistisk rock, skjærende skrik med søte melodier – nye tanker med gamle ideer.

[Les mer]
 


Raske penger

[Visuell kunst | 5. trinn – 7. trinn]

Visste du at selve designet av en seddel skjuler en mengde sikkerhetselementer? Hvem lager pengesedlene? Hva om man laget sine egne penger? Hva er falske penger? Trenger vi penger lenger?

For de fleste av oss er penger noe vi har på kontoen vår og på bankkortet. Noen ganger hender det at vi trenger mynter, og iblant er det sånn at vi betaler med en pengeseddel eller vi får kanskje en hundrelapp i bursdagsgave fra en tante. Selv om dette er en utstilling om design, egner temaet seg godt til videre samtaler om penger og verdier, om økonomi og betalingskort.

[Les mer]

 

Pavlovs tispe

[Scenekunst | 1. videregående – 3. videregående]

-et slags standupteater.
Tekstene handler blant annet om hvilke blikk vi ser hverandre med, om språk og makt og om hvordan verden former identiteten vår. En seriøs, sjangerlekende og morsom monolog om utenforskapets konsekvenser.

[Les mer]MikkMakk – litt mosaikk takk!

[Visuell kunst | 1. trinn - 4. trinn]

Kunnskap om geometri er viktig innenfor alle visuelle kunstformer, og i all komposisjon ligger matematiske og geometriske prinsipper til grunn. Med utgangspunkt i kunstneren Anita Abtahis keramiske bilder blir vi kjent med noen av de mange mulighetene som finnes innen bruk av geometri i mosaikk og komposisjon. Besøket består av liten utstilling og et praktisk verksted. 

[Les mer]

 

Mullah Sigurd Foto Lars Opstad

Mullah Sigurd Foto Lars Opstad

Sauropod

Sauropod

Raske penger

Raske penger

Pavlovs tispe

Pavlovs tispe

MikkMakk - litt mosaikk takk!

MikkMakk - litt mosaikk takk!