hedmark

Aktuelle produksjoner

I uke 12 får skoler rundt om i fylket besøk av følgende produksjoner:

Pavlovs tispe

[Scenekunst | 1. videregående – 3. videregående]

-et slags standupteater.
Tekstene handler blant annet om hvilke blikk vi ser hverandre med, om språk og makt og om hvordan verden former identiteten vår. En seriøs, sjangerlekende og morsom monolog om utenforskapets konsekvenser.

[Les mer]


Sauropod

[Musikk | 8. trinn – 10. trinn]

Rockebandet Sauropod beskrives ofte som en energibombe av en trio. Med raske og korte låter lar de musikken snakke. Sauropod blander poesi med skitten og minimalistisk rock, skjærende skrik med søte melodier – nye tanker med gamle ideer.

[Les mer]


Awesomnia

[Musikk | 8. trinn – 10. trinn]

Awesomnia er et hiphopband med rapperen "Lotus" (Maria Karlsen) i front. Hun rapper på engelsk, er en skikkelig god historieforteller, og topper det hele med slagkraftige poenger. Bandet er en minst like viktig del av musikken Awesomnia står for. Jazz, funk, rock og reggae er noen av inspirasjonskildene til bandet, og medlemmene har bakgrunn fra flere ulike sjangre.

[Les mer]


Jorda er klodens hud

[Scenekunst | 1. trinn – 3. trinn]

Terra heter vår planet. Terra betyr jord på latin. Jordkloden. Jorda kan sies å være klodens hud. Klodens levende hud. Vi kan ikke leve uten jord. Men hva vet vi egentlig om den? Om livet i den mørke jorda? I en teskje jord er det en million bakterier. Jorda er ikke stille og død. Den er full av liv. Full av samtaler mellom planter, sopp og insekter. De snakker ikke vårt språk, men vi har så vidt begynt å tyde hva de sier til hverandre.

[Les mer]


Raske penger

[Visuell kunst | 5. trinn – 7. trinn]

Visste du at selve designet av en seddel skjuler en mengde sikkerhetselementer? Hvem lager pengesedlene? Hva om man laget sine egne penger? Hva er falske penger? Trenger vi penger lenger?

For de fleste av oss er penger noe vi har på kontoen vår og på bankkortet. Noen ganger hender det at vi trenger mynter, og iblant er det sånn at vi betaler med en pengeseddel eller vi får kanskje en hundrelapp i bursdagsgave fra en tante. Selv om dette er en utstilling om design, egner temaet seg godt til videre samtaler om penger og verdier, om økonomi og betalingskort.

[Les mer]


Ikke gjør det!

[Litteratur | 1. trinn – 4. trinn]

«Ikke gjør det!» er en varm og  sterk fortelling med mye humor. Den tar for seg søskensjalusi og ensomhet hos barn - følelser alle kan gjenkjenne, men som det ikke alltid er så lett å sette ord på.

Fortellingene kan gi et språk. Helga Samset tar utgangspunkt i egne opplevelser i denne forestillingen. Men kanskje er det sånn at de små fortellingene egentlig snakker om større ting. At det én har opplevd, handler om oss alle?

[Les mer]

 

Pavlovs tispe

Pavlovs tispe

Sauropod

Sauropod

Awesomnia

Awesomnia

Jorda er klodens hud

Jorda er klodens hud

Raske penger

Raske penger

Ikke gjør det!

Ikke gjør det!