hedmark

Superwoman vant Gullsekken

Thea Danielsen Fjørtoft kapret Gullsekken for forestillingen Superwoman. Prisene for 2012 ble delt ut i Lillestrøm kultursenter 17. april.

Gullsekken er en årlig prisutdeling knyttet til Den kulturelle skolesekken. Én skole og én produksjon vinner hver sin pris, kåret av en fagjury blant fire nominerte i hver kategori.

Gullsekken for beste produksjon skal gå til en produksjon som er mest mulig i tråd med målene og prinsippene for Den kulturelle skolesekken. 33 oppsetninger var nominert, og forestillingen Superwoman stakk av med seieren.

Superwoman er en foredragsforestilling med utgangspunkt i en stuntkvinnes erfaringer. Thea Danielsen Fjørtoft er stuntkvinne og skuespiller. Hun forteller om jenta som ikke torde snakke høyt i klassen, men som nå er den tøffeste av alle – hun som tør alt. Dette er en forestilling om å følge drømmen sin, om å sikte høyt og ta hele seg i bruk, men også om faktiske halsbrekkende stunt i filmverdenen.

Om Thea Danielsen Fjørtoft og forestillingen Superwoman uttaler juryen:

«Vinneren er en inspirerende produksjon av svært høy kvalitet som treffer publikum og appellerer til både jenter og gutter. Det er grensesprengende både i form og innhold, og vinneren viser hvordan et fascinerende materiale kan formidles på en måte som løfter kvaliteten og bidrar til at det blir en uforglemmelig opplevelse.»

Superwoman hadde sitt utspring her i Hedmark våren 2011, og produksjonen har tidligere dette semesteret vært å se på ungdomsskolene i Hamar og Ringsaker. Vi gratulerer med pristildelingen!

Gullsekken for beste skole deles ut til en skole som lar alle elevene få møte profesjonell kunst og kultur i skoletiden og som best klarer å integrere DKS i skolehverdagen. I år var 21 skoler nominert, og vinneren ble her Linderud skole i Oslo. I tillegg kåret elever fra Akershus også elevenes egen pris, som ble tildelt Anders A. Johansen med litteraturproduksjonen «Fantasy».

Se ellers: Omtale i Hamar Arbeiderblad 18.04.12

 

Gullsekken 2012 - Superwoman

Gullsekken 2012 - Superwoman

Superwoman

Superwoman