Turnéorganisasjonen
Postadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Besøksadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Telefon: 62 59 87 87 • Nettsted: www.turneorg.no
Tornerose
Produksjonsliste
Program

Tornerose

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

En tenåring nekter å stå opp. Hun vil bare sove. I hundre år. Minst.

I Tornerose møter vi en foraktfull, forelsket, forvirret jente på 16 år. I et desperat behov for å sette livet på pause, flykter hun inn i en bunnløs søvn. Men nede i drømmenes rike slumrer mørke krefter, og den unge jenta blir konfrontert med sin egen forbannelse.

Med glitrende 80-talls-glam presenterer det internasjonale teaterkompaniet Jammy Voo en deilig mørk og morsom forestilling, inspirert av eventyret Tornerose. Med fysisk teater, figurer og bandet The Fairies live på scenen, får vi servert en saftig porsjon tenåringstrøbbel, hvor et kyss kan være løsningen på mye, men ikke på alt…

Lærerveiledning

Med utgangspunkt i det velkjente eventyret Tornerose, har regissør Yngvild Aspeli i samarbeid med det internasjonale kompaniet Jammy Voo, tatt et dypdykk ned i den forheksete prinsessens drømmer. Historien om jenta som sov i hundre år har inspirert til en forestilling om den komplekse overgangen fra å være barn til å bli voksen. Tenåringskroppen som viljeløs marionett viser oss et menneske som har mistet styringen på livet, og gått seg vill i seg selv. De seks utøverne tar med seg et fysisk og musikalsk utrykk og en upretensiøs dose varme og humor inn i marerittet.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen

Om kunstner / utøver / gruppe

Jammy Voo er et internasjonalt teaterkompani dannet i 2006 av Lecoq-utdannede Kate Edwards, Emily Kreider, Eliza Wills.Crisp og Yngvild Aspeli. Kompaniet har tidligere laget forestillingene "Something Blue", "A Corner of the Ocean" og "Birdhouse", og jobber med "dark clown", visuelt og fysisk teater.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Tornerose.jpg
Foto: Polina Borisova
Tornerose
Tornerose

Video/Lyd

Scenekunst / Figurteater
Trinn: 4 - 7
Turnéplan: Tornerose. V17
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Mette Renolen, produsent for scenekunst i Turnéorganisasjonen: mette.renolen@turneorg.no
Arena / rom
Kulturhus
Merknad
Denne forestillingen finner sted i kulturhus, det vil bli satt opp busser fra skolene.
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen