Turnéorganisasjonen
Postadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Besøksadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Telefon: 62 59 87 87 • Nettsted: www.turneorg.no
Hjertelyd
Produksjonsliste
Program

Hjertelyd

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hjertelyd er en forestilling basert på langdiktet Kanskje det er hjertet, skrevet av Helene Guåker. Mens Helene leser og dramatiserer diktene, spiller Dj Ingebling musikk som underbygger tekstene og følelsene i dem. Ragnhild Nelvik Bruseth mikser det hele sammen.

Lærerveiledning

KLART JEG ER MED

hvis ingen ville merke
om vi forsvant
hvor lenge kunne vi da væra
borte

Vilde venter spent og utålmodig på at livet skal komme i gang. Noe må skje! Så begynner ungdomsskolen. Og ungdomsskolen kommer med muligheter, og med Susanne. Fra nå av skal de to alltid være sammen!

Men Vilde blir forelska i Lars. Og så i Peder. Og selv om forholdet til Peder ikke er så fint som det kanskje burde være, danner det en avstand til Susanne – en avstand som gjør det vanskelig for Vilde å være der for henne når hun trenger henne som mest.

I langdiktet Kanskje det er hjertet skriver Helene Guåker skarpt om en ung jentes overgang fra pur ung til nokså ung, med all den nervøsitet og sitrende forventning det innebærer, i en finstemt balansegang mellom usikkerhet og overmot. Det hele formidlet i et klart, suggererende språk, hvor formen gir stoffet en særegen kraft.

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
 • Kunstnere/grupper: 3 PÅ TUR
 • Produsent: Widar Aspeli
 • I samarbeid med: Litteraturbruket/Ringsaker kommune. Produksjonen er støttet av Fritt Ord, Kulturrådet og Turnéorganisasjonen.
 • Idé/opplegg: Helene Guåker

Om kunstner / utøver / gruppe

Helene Guåker er forfatter, foredragsholder og formidler. Hun debuterte i 2010 med romanen Kjør! og har siden da utgitt ytterligere to romaner for voksne, en lettlestroman for ungdom og nå sist langdiktet Kanskje det er hjertet. Hun har sju års erfaring med formidling for elever i grunnskolen og videregående.

Ingeborg Husbyn Aarsand går under navnet Dj Ingebling og er hus-dj ved Dansens Hus i Oslo. Hun spiller også med dj-kollektivet Too Many Girls og i dj-duoen Chopworld. Til forestillinga Hjertelyd har hun satt sammen en variert mix av house, hip hop, hypnotisk drone-folk og casio-pop.

Ragnhild Nelvik Bruseth har vært aktiv som musiker i mange år, bak trommene i bandet Intetskjønn, og på diverse instrumenter i Tsarsten & the Freudian Slippers. Hun har lydteknisk utdannelse fra NISS, og jobber som lydtekniker, både med livelyd så vel som opptak og musikkproduksjon. Ragnhild er teknisk ansvarlig for LOUD! -Norges største  bandleir for jenter.


Medvirkende

 • 3 PÅ TUR
 • Helene Guåker (Forfatter)
 • Ingeborg Husbyn Aarsand (DJ)
 • Ragnhild Nelvik Bruseth (Lysdesigner)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Hjertelyd
Foto: PE
Helene Guåker
Foto: Richard K. Johansen
Kanskje det er hjertet
Foto: Gyldendal/Inga Sætre
Ingebling
Foto: PE
Ragnhild Nelvik Bruseth
Foto: PE
Litteratur
Trinn: 8 - 10
Turnéplan: Hjertelyd. V17
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Helene Guåker/Widar Aspeli
Kontaktperson utøver
Helene Guåker
Programlengde
40 MINUTTER
Maks publikumsantall
100
Arena / rom
Gymsal
Bærehjelp
JA
Oppriggingstid
60 min.
Nedriggingstid
30 min.
Litteratur
Det er fint om elevene kjenner til boka Kanskje det er hjertet? før forestillingen - men enda bedre om de leser boka etter konserten!
Merknad
Antall personer på veien er 3. Ansvarlig produsent i Turnéorganisasjonen er Widar Aspeli og turnéansvarlig er Reidun Kristiansen. Alle lærere som skal ha dette besøket i sin klasse, må få et eksemplar av denne lærerveiledningen i god tid før besøket. Skolens kulturkontakt tar imot utøverne når de ankommer skolen.Lykke til med forestillingen!
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Produsent:
Widar Aspeli
Medvirkende
 • Helene Guåker (Forfatter)
 • Ingeborg Husbyn Aarsand (DJ)
 • Ragnhild Nelvik Bruseth (Lysdesigner)