Turnéorganisasjonen
Postadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Besøksadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Telefon: 62 59 87 87 • Nettsted: www.turneorg.no
Trio
Produksjonsliste
Program

Trio

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Trio er en norsk spenningsserie skrevet av Morten Hovland og Trond Morten Venaasen. Serien har gått 3 sesonger på NRK Super med i alt 30 episoder. I serien møter vi Nora, Lars og Simen som jakter på Odins Gull (2014), Cybergullet (2015) og Keplerdiamantene (2016).

Trio vant Gullruten 2014 for "Beste barne- eller ungdomsprogram".

Lærerveiledning

Gjennom å vise klipp fra Trio vil Morten og Trond Morten gjøre elevene til aktive deltagere i hvordan man skaper en dramaserie. De vil særlig legge vekt på å formidle hvordan man skaper en historie med en sterk dramatisk konflikt. Hvordan skaper man en engasjerende hovedperson? Hvorfor skal man fortelle historier?

Manusforfatterne vil gå inn på hvordan de jobber og  inspirere elevene til å fortelle egne historier, og gi elevene et kurs i grunnleggende dramaturgi. Her vil det fokuseres på hvordan tematikk og budskap kan formidles på en sterk måte og hvordan all historiefortelling bunner i behovet for å uttrykke noe man syns er viktig, men også hvordan man på best mulig måte kan jobbe med tematikken og uttrykke den dramatisk ved å fokusere på hovedpersonens utvikling og valg gjennom historien.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Morten Hovland og Trond Morten Venaasen
  • Produsent: TRIO er produsert av Fabelaktiv og Nordic Stories. Ansvarlig fagprodusent i Turnéorganisasjonen er Knut Inge Erlingsen.
  • Idé/opplegg: Morten Hovland, Trond Morten Venaasen og Knut Inge Erlingsen (Turnéorganisasjonen). Opplegget er utviklet med støtte fra Norsk Filminstitutt.

Om kunstner / utøver / gruppe

Morten Hovland er utdannet Cand.philol. med fagene psykologi, drama/teater og film ved NTNU 2007, og Fjernsynsregi ved Høgskolen i Lillehammer 1994. Har jobbet som manusforfatter og regissør siden 1995. Har regissert en rekke kortfilmer, sist den prisvinnende Idyll. Han har jobbet som manusforfatter og i forfatterteam på en rekke film- og fjernsynsproduksjoner som: Fjortis, Johnny og Johanna 2, Himmelblå, sesong 3, og spillefilmen Bestevenner, (Berlinale 2010, fagjuryens- og barnejuryens pris i Montreal 2010, Norske kinosjefers pris 2010) og dramaserien Stikk!, som ble nominert til EMMY 2012.

Trond Morten K Venaasen er utdannet manusforfatter fra Den Norske Filmskolen. Vært manusforfatter siden 2004 og skrevet konsept og episoder til flere serier sendt på NRK (Hubert, Elleville Elfrid og Markus og Havørna). Er medforfatter på en islandsk barnefilm og jobber med amerikanske produsenter på 2 nye spillefilmprosjekter. Har også skrevet teaterstykker, korte barnefortellinger og filmstoff til faglitterære verk. Underviser i film for voksne og barn i og utenfor DKS.

Morten og Trond Morten har skrevet tv-serien Trio sammen og har også skrevet manus til den kommende spillefilmen "Trio - Jakten på Olavsskrinet", som har premiere i 2017.


Medvirkende

  • Morten Hovland og Trond Morten Venaasen
  • Morten Hovland
  • Trond Morten Kristensen Venaasen

Multimedia og vedlegg

Bilder

Trio
Foto: Nordic Stories

Video/Lyd

Film
Trinn: 5 - 7
Turnéplan: TRIO. V17
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Om innhold: Knut Inge Erlingsen (99528619)
Om turné: Reidun Kristiansen (45638259)
Kontaktperson utøver
Morten Hovland (959 39 545)
Programlengde
90
Maks publikumsantall
60
Arena / rom
Klasserom
Bærehjelp
nei
Oppriggingstid
20 min.
Nedriggingstid
10 min.
Rom/areal, bredde, lengde, takhøyde, veggareal
Klasserom eller auditorium med lerret, projektor og lyd
Må blendes
Ja
Merknad
Morten Hovland tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass. Kulturkontakten har ansvar for å finne egnede rom, videreformidle nødvendig informasjon og orientere skolens elevarrangører.
Alle voksne som blir involvert i dette besøket, må i god tid få et eksemplar av denne lærerveiledningen. Skolens kulturkontakt eller elevarrangører tar imot utøverne når de ankommer skolen.Lykke til med besøket!
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Produsent:
TRIO er produsert av Fabelaktiv og Nordic Stories. Ansvarlig fagprodusent i Turnéorganisasjonen er Knut Inge Erlingsen.
Medvirkende
  • Morten Hovland
  • Trond Morten Kristensen Venaasen