Turnéorganisasjonen
Postadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Besøksadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Telefon: 62 59 87 87 • Nettsted: www.turneorg.no
En helt surrealistisk opplevelse
Produksjonsliste
Program

En helt surrealistisk opplevelse

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Utgangspunktet for dette verkstedet er at alle KAN tegne og at alle, på en eller annen måte, har sitt særpreg og sin personlige tegnestrek. Ellen og Jacek veileder ved hjelp av enkle, felles tegneøvelser som skal inspirere til å sette i gang.

Elevene får møte surrealismens billedverden. Det handler om å se, om kommunikasjon og om tegneglede.

Lærerveiledning

Elevene begynner med å jobbe sammen to og to eller i grupper på tre. Hver gruppe får utdelt en digitalkopi med et bilde av et surrealistiske kunstverk, alle får forskjellige bilder. Nå skal elevene skrive ned minimum ti punkter som beskriver med ord hva som befinner seg på billedflaten. Beskrivelsen må være så god at noen som aldri har sett bildet før får et inntrykk av hvordan det ser ut. Når alle er ferdige med beskrivelsene, sendes de videre til en annen gruppe som får i oppgave å tegne det de leser. Ellen og Jacek vil oppmuntre og veilede underveis i dette arbeidet.

Kunstnerne har med alt utstyr som trengs til verkstedet. Elevene står ved staffeli og tegner med blyant og pastellkritt på store ark.

Når tegningene er ferdige blir det spennende å se ”originalen” som ligger til grunn. Ligner den? Hvordan ser den ut i forhold til det du hadde sett for deg? I plenum sammenligner vi tegningene med originalen og snakker om hva vi har gjort.

Tanken er å avslutte med en samtale om surrealismen, hva ordet betyr, idéene bak og surrealismens betydning ikke bare for kunstnere, men også for vitenskap.

" I am enough of an Artist to draw freely upon my imagination. Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world ”. Albert Einstein

Tegneverkstedet arrangeres som en del av The Big Draw – verdens største tegnefestival

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Jacek Karlowicz og Ellen Rishovd Karlowicz
  • Idé/opplegg: Jacek Karlowicz og Ellen Rishovd Karlowicz

Om kunstner / utøver / gruppe

Ellen Rishovd Karlowicz, født 1962, er utdannet ved malerlinjen på Kunst og håndverkskolen og Kunstakademiet i Oslo og i Warszawa på 1990- tallet. I tillegg til arbeid på eget atelier har Ellen bred erfaring innen kunstformidling, og er for tiden ansatt i en 50% stilling som formidler ved Vestfold Kunstsenter. Hun har hatt oppdrag som kunstkonsulent og som utøvende kunstner innen kunst i offentlig rom. 

Jacek Karlowicz, født 1962 i Goldap i Polen, er utdannet ved Kunstakademiet i Warszawa med master i maleri og skulptur. Han har siden 1992 bodd tidvis i Polen og i Norge. Han arbeider mest med tegning og skulptur og har undervist i disse fagene blant annet ved Kunstskolen i Åsgårdstrand. Jacek har hatt separatutstilling i Vestfold Kunstsenter og deltatt på en rekke utstillinger i Polen. Han har sitt atelier på øya Veierland i Vestfold.


Medvirkende

  • Jacek Karlowicz og Ellen Rishovd Karlowicz
  • Jacek Karlowicz (Kunstner)
  • Ellen Rishovd Karlowicz (Billedkunstner)

Multimedia og vedlegg

Bilder

En helt surrealistisk opplevelse
Foto: Ellen Karlowicz
En helt surrealistisk opplevelse
Foto: Jacek Karlowicz
The Big Draw
Foto: the Big Draw
Visuell kunst
Trinn: 9 - 9
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Om innhold: Inga Blix (90780014)
Om turné: Reidun Kristiansen (45638259)
Kontaktperson utøver
Ellen Rishov Karlowicz (95087883)
Programlengde
90 minutter
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Vanlig klasserom eller lignende
Er workshop
Ja
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad
Jacek eller Ellen tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass. Kulturkontakten har ansvar for å finne egnede rom, videreformidle nødvendig informasjon og orientere skolens elevarrangører.Alle voksne som blir involvert i dette besøket, må i god tid få et eksemplar av denne lærerveiledningen. Skolens kulturkontakt eller elevarrangører tar imot utøverne når de ankommer skolen.Lykke til med besøket!
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Medvirkende
  • Jacek Karlowicz (Kunstner)
  • Ellen Rishovd Karlowicz (Billedkunstner)