Turnéorganisasjonen
Postadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Besøksadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Telefon: 62 59 87 87 • Nettsted: www.turneorg.no
Verdenskysset
Produksjonsliste
Program

Verdenskysset

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

IKKE ALT PÅ FILM ER BARE PÅ LIKSOM

Et fabulerende konsertforedrag om filmkyssets våte historie. Med film, animasjon og originalmusikk, skal kunsten å kysse avkles og betraktes.

Lærerveiledning

Fem ikoniske øyeblikk fra filmkyssets historie presenteres. Kan de fortelle oss noe om kysserens krevende oppgaver? Her blir det skandaler, alvor og humor, fun facts og kanskje noen nye innsikter.

Å kysse blir stort alvor når vi vokser til og blir ungdom. Hvordan gjøre det? Når? Hvor? Og med hvem?? Når vi som unge og nølende beveger oss inn i dette ukjente terrenget, er det film og levende bilder vi lærer av. Men kyssing på film retusjeres, modifiseres, arrangeres og instrueres. I tillegg blir det pøst på med musikk. Når man før eller siden får en å kysse med, er det ikke som på film. Men det gjør ingenting – langt ifra!

Musiker og multikunstner Kyrre Bjørkås, lyddesigner Eivind Henjum og musiker Jørgen «Sissyfus» Skjulstad gir elevene en underholdende introduksjon til vitenskapen om kyssing.

Dette er en samproduksjon mellom tre kunstfelt – musikk, film og kulturarv. Tema for forestillinen er kyssing og filmkyssets historie – og hvordan filmen speiler og har påvirket vårt syn på kjærligheten.

Det blir musikk, spesiallagde animasjoner og filmhistoriske klipp i skjønn forening. Forestillingen er et flott supplement til et opplegg omkring helse, seksualitet og kropp.

Aktuelle fag:

  • Norsk på alle nivåer
  • Programfag fra Musikk, dans og drama
  • Programfag fra Medier og kommunikasjon
  • Programfag fra Kunst, design og arkitektur
  • Programfag fra Helse- og oppvekstfag

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Produsent: Produsert av DKS Akershus.
    Ansvarlig produsent DKS Hedmark: Johannes Skyberg, ToH
  • Idé/opplegg: Kyrre Bjørkås i samarbeid med DKS Akershus

Om kunstner / utøver / gruppe

Kyrre Bjørkås (f. 1979) er fortelleren i denne forestillingen om kyssets historie. Han er utdannet ved Statens kunstakademi og har produsert galleriutstillinger og teaterproduksjoner, blant annet Astrup Fearnley, Beijing-biennalen, Nasjonaltheatret og Festspillene i Bergen. Kyrre spiller og turnerer med Sandra Kolstad og har også sitt eget soloprosjekt New World Volture.

Eivind Henjum (f. 1979) komponerer og trakterer synther og diverse instrumenter i forestillingen. Han er utdannet fra Musikkvitenskap ved UiO. Eivind bor i Berlin, og jobber som komponist, produsent og utøvende musiker. Med soloprosjektet Sprutbass, har han i løpet av de siste årene oppnådd stor internasjonal anerkjennelse gjennom sin analoge synth-funk. Ved siden av fulle dansegulv i New York, Paris, Berlin og Barcelona jobber Eivind også med artister som Sandra Kolstad, Jono El Grande, Melkeveien, Full Pupp Øyvind Morken, Sex Judas (Ost & Kjex), blant andre.

Jørgen Skjulstad/Center of the Universe (f. 1980) komponerer og trakterer et arsenal av instrumenter i forestillingen, hvorav flere av de har han laget selv. Leder for musikkollektivet og plateselskapet Metronomicon Audio, og har i mange år servert en stadig voksende tilhørerskare alternativ elektronisk popmusikk. Har forøvrig laget musikk til filmer, teater, ballett, lydinstallasjoner og er også aktiv som DJ. Den siste tiden har Jørgen og plateselskapet hans samarbeidet Captain Credible om en serie EP'er som kun utgis på kretskort!

Multimedia og vedlegg

Bilder

Verdenskysset og Don Juan
Foto: Kristian Pedersen
Kunstarter i samspill
Trinn: VG1 - VG3
Turnéplan: Verdenskysset
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Om innhold: Johannes Skyberg (92635216)
Om innhold: Knut Inge Erlingsen (99528619)
Om turné: Maia Høilund (93404178)
Kontaktperson utøver
Kyrre Bjørkås (97079736)
 
Programlengde
40 minutter
Maks publikumsantall
200
Arena / rom
Gymsal/auditorium/aula med blending
Bærehjelp
4
Oppriggingstid
60 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad om publikumsplassering
Musikerne spiller på kortveggen i gymsalen. Elevene plasseres slik at de ser lerretet best mulig.
Scene
Bredde 6 meter/dybde 7 meter. Projektor bakprojiserer på lerret, derfor behov for dyp scene.
Merknad
Kyrre Bjørkås tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass. Kulturkontakten har ansvar for å finne egnede rom, videreformidle nødvendig informasjon og orientere skolens elevarrangører.I denne produksjonen gjør vi spesielt oppmerksom på behov for blending.Alle voksne som blir involvert i dette besøket, må i god tid få et eksemplar av denne lærerveiledningen. Skolens kulturkontakt eller elevarrangører tar imot utøverne når de ankommer skolen.Lykke til med besøket!
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Produsent:
Produsert av DKS Akershus.
Ansvarlig produsent DKS Hedmark: Johannes Skyberg, ToH