Turnéorganisasjonen
Postadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Besøksadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Telefon: 62 59 87 87 • Nettsted: www.turneorg.no
Badboy: Steroid
Produksjonsliste
Program

Badboy: Steroid

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hvorfor velger noen norske ungdommer å begynne med anabole steroider? Forfatter Annette Münch intervjuet over to år unge gutter for å finne svaret. Hun vant Brageprisen for romanen om Casper.

Lærerveiledning

Perfekt, eller?

“... ei ungdomsbok med tydeleg ærend. I likhet med jentene kan også unge guttar av i dag kjenne seg pressa til å presentere ein perfekt kropp." (Bragejuryen)

Resultatet ble den Brageprisvinnende ungdomsromanen Badboy: Steroid, som handler om 17 år gamle Casper som erfarer at det å vokse opp med selfies og økende kroppsfokus krever mange typer styrke.

Casper mister alt. Først luksustilværelsen hos morens kjæreste og så drømmedama. Ydmykelsene står i kø. Lillebroren havner i bråk og morens nye kjæreste invaderer hverdagen.

Så dukker Liam opp og han har middelet som Casper trenger for å gjenvinne respekt og kontrollen over eget liv. Han bestemmer seg for å bli en badboy. Snart vikles Casper inn i mer trøbbel enn han makter å håndtere. Det er da lillebror forsvinner.

Badboy: Steroid handler om et misbruk som er mer utpreget og omfattende blant ungdom enn vi tør tenke på. Annette Münch går tett innpå brukeren, og Caspers kamp for tilværelsen er en skremmende påminnelse om at å vokse opp med selfies og økende kroppsfokus krever mange typer styrke.

Nå har boken blitt en multimediaproduksjon med hiphop-musikk, filmklipp, intervjuer, foto og lyddesign kombinert med høytlesing av forfatteren. Se traileren - følg lenkene i høyre meny!

Den populære rap-duoen Erik og Kriss har skrevet fire låter til handlingen, som alle er filmatiserte. Musikkvideoene vises mellom høytlesing fra boken, og intervjuer med steroide-brukere og representant fra Antidoping Norge.

Avslutningsvis får elevene mulighet til å laste ned en gratis versjon av halve boken rett på mobilen, og det er satt av tid til spørsmål og svar. Det vises også oversikt over hvor elevene kan få hjelp og svar på spørsmål knyttet til doping, spiseforstyrrelser og kroppspress.

Sagt om boka:

“Dette er en bok som skårer høyt, både kunstnerisk og etisk.”

"Presset Capser føler på i boken oppleves like reelt som om vi skulle lest om vår egen ungdomstid. Behovet for å opprettholde fasaden når livet faller sammen rundt oss har eksistert til alle tider. Dette blir spesielt godt skildret i boken, noe som også gjør Badboy: Steroid til en tidløs roman. Likevel er temaet mer spesifikt for vår tid. Münch belyser et livsfarlig samfunnsproblem blant både unge og voksne i dag på en så troverdig måte, at det virker skremmende hverdagslig. [...] Münch viser hvor lett dette dagsaktuelle problemet forsvinner under radaren til folk. [...] Leseren utvikler et hat-elsk forhold til karakteren, samtidig som det er lett å få sympati for ham. Münch lykkes også med dialogene mellom ungdommene i boken. De typiske språktrekkene er på plass, men uten at det blir pinlig. [...] Her er det mye både unge og voksne kan lære av!"
Kjersti F. Ruud-Salomonsen, Vårt Land

Aktuelle fag:

 • Norsk på alle nivåer
 • Kroppsøving vg1, vg3
 • Naturfag vg1
 • Samfunnsfag vg1 sf/ vg2 yf
 • Programfag fra Idrettsfag
 • Programfag fra Helse- og oppvekstfag
 • Programfag fra Barne- og ungdomsarbeiderfaget
 • Programfag fra Medier og kommunikasjon

Aktuelle temaer: Identitet, selvfølelse og selvtillit, kroppspress, rusmisbruk, psykisk helse, analysere og vurdere sammensatte tekster/ medieproduksjoner

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
 • Kunstnere/grupper: Annette Münch
 • Produsent: Annette Münch. Ansvarlig fagprodusent DKS Hedmark er Widar Aspeli
 • I samarbeid med: Produsert i samarbeid med Litteraturbruket, Antidoping Norge, Den Kulturelle Skolesekken Akershus, Den Kulturelle Skolesekken Buskerud og Cappelen Damm.
 • Idé/opplegg: Annette Münch

Om kunstner / utøver / gruppe

Annette Münch har utgitt romanene Kaoskrigeren, Jenteloven  i tillegg til Badboy: Steroid. Hun har trent ulike kampsporter i 15 år, har svart belte i taekwondo og har, sammen med Hanne Eide Andersen, gitt ut sakprosaboka Den ultimate guiden til kampsport. De siste årene har hun holdt over 300 foredrag og skrivekurs på skoler og litteraturfestivaler over hele landet.


Medvirkende

 • Annette Münch
 • Annette Münch (Forfatter)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Annette Münch
Foto: Cappelen Damm
Badboy: Steroid
Foto: Annette Münch/Cappelen Damm
Fra musikkvideo/Badboy
Foto: Annette Münch
Fra musikkvideo/Badboy
Foto: Annette Münch
Fra musikkvideo/Badboy
Foto: Annette Münch
Fra musikkvideo/Badboy
Foto: Annette Münch
Fra musikkvideo/Badboy
Foto: Annette Münch
Den ultimate guiden til kampsport
Foto: Münch & Andersen/Cappelen Damm
Jenteloven
Foto: Annette Münch/Cappelen Damm
Kaoskrigeren
Foto: Annette Münch/Cappelen Damm
Litteratur / Forfatterbesøk
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Om innhold: Widar Aspeli (90156653)
Om turné: Maia Høilund (93404178)
Kontaktperson utøver
Annette Münch (92044368)
Programlengde
45 minutter
Maks publikumsantall
250
Arena / rom
Auditorium e.l.
Bærehjelp
Nei
Annet utstyr
Utstyr som må være i rommet: Prosjektor med VGA- eller HDMI-kabel, lerret, høyttalere - og “mygg”/mikrofon ved store grupper.
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
10 min.
Litteratur
Vi sjekker ut muligheten for å gi skolene noen bøker!
Merknad
Annette Münch tar kontakt med skolens kontaktlærer i god tid før besøket. Kulturkontakten på skolen har ansvar for å videreformidle nødvendig informasjon til de respektive klassene, og sørge for at formidleren blir tatt vel imot!Lykke til med besøket!
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Produsent:
Annette Münch. Ansvarlig fagprodusent DKS Hedmark er Widar Aspeli
Medvirkende
 • Annette Münch (Forfatter)