Turnéorganisasjonen
Postadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Besøksadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Telefon: 62 59 87 87 • Nettsted: www.turneorg.no
Collage
Produksjonsliste
Program

Collage

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Bli kjent med bildene til kunstnerne Finn Aage Andersen og Seana Gavin. Utforsk bildene sammen med formidleren Randi Liliequist!

Lærerveiledning

Ordet collage kommer fra det franske ordet coller, som betyr å lime. En collage er et bilde som er bygd opp av deler som er  klippet eller revet og limt. Utstillingen består av fem bilder av en erfaren billedkunstner fra Nes i Hedmark, Finn Aage Andersen og to bilder av Seana Gavin, som er aktiv i Londons kunstliv. Begge kunstnerne  klipper og limer i papir. Noe Finn Aage og Seana har til felles er at de tråler loppemarkeder og brukthandlere på jakt etter gamle bøker og magasiner med bilder i. Kanskje har de nokså ulike ideer og innfallsvinkler til det de lager, men det kan være morsomt å sammenligne! Å utforske collagene er litt som å legge ut på eventyr; her finner vi bilder, foto, gamle trykk, noe fra bøker, -  mye forskjellig. Felles er at alt har vært noe annet før. En collage er et fint utgangspunkt for å snakke om kunst. Hva ser vi i bildene, forandrer bildene seg når vi ser litt nøye på dem? Er det fortellinger der som vi kan lete etter og finne? Er kunsten alvorlig, morsom, eller noe annet? Er kunsten en eventyrverden, eller sier den noe om vår verden? Mange mener at kunsten blir til først i møtet med sitt publikum; "tilskueren skaper verket", sa Marcel Duchamp, dette er en innstilling vi tror kan passe godt til disse bildene.

I samtalen kommer en inn på tema med relevans for flere skolefag.

NB! Skoler som har sett Collage tidligere melder om at lysten til å lage egne collager ofte er stor etter dette besøket, og at møtet med bildene kan inspirere til å lage collager i kunst- og håndverktimene.


Formidler er Randi Liliequist.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Produsent: Inga Blix, Turnéorganisasjon for Hedmark
  • Idé/opplegg: Inga Blix i samarbeid med Finn Aage Andersen og Ellen Fauske

Om kunstner / utøver / gruppe

Finn Aage Andersen (født 1937) fra Nes i Hedmark er  billedkunstner og tidligere førsteamanuensis i forming. Han debuterte på Vestlandsutstillingen i 1971, og deltok på Høstutstillingen første gang i 1973. Han arbeider både med skulptur, maleri, collage og assemblage.

Seana Gavin (født 1981) vokste opp i Woodstock utenfor New York. Nå er hun bosatt i London, der hun som en blant tusener av kunstnere medvirker til byens blomstrende kunstliv gjennom utstillinger og bidrag til magasiner.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Man Ray hilser
Foto: Tobias Nordvik
Conversation
Visuell kunst
Trinn: 5 - 7
Turnéplan: Collage. V17
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Om innhold: Inga Blix (90780014)
Om turné: Reidun Kristiansen (45638259)
Programlengde
45 minutter
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Låsbart klasserom eller annet egnet utstillingsrom
Bærehjelp
1 person når formidleren kommer og når hun drar
Oppriggingstid
45 min.
Nedriggingstid
20 min.
Merknad
Formidleren Randi Liliequist tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass. Kulturkontakten har ansvar for å finne egnede rom, videreformidle nødvendig informasjon og orientere skolens elevarrangører.  Alle lærere som blir involvert i dette besøket, må få et eksemplar av denne lærerveiledningen i god tid. Skolens kulturkontakt eller elevarrangører tar imot formidleren når hun kommer.
Lykke til med besøket!
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Produsent:
Inga Blix, Turnéorganisasjon for Hedmark