Turnéorganisasjonen
Postadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Besøksadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Telefon: 62 59 87 87 • Nettsted: www.turneorg.no
Bestilling 2017/2018 - Håkki - Jag tyckte boken va...
Produksjonsliste
Program

Bestilling 2017/2018 - Håkki - Jag tyckte boken var bättre än filmen

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hvis du hører på Topp 20, leser du Se & Hør, ser på Paradise Hotel og drikker rusbrus. En person som hører på P2, leser Morgenbladet, ser ikke TV og drikker rødvin. Eller?

Foredrag og workshop med Tomas "Håkki" Eriksson. Om høy- og lavkultur, generalisering og fordommer. Er boka nødvendigvis bedre enn filmen?

Lærerveiledning

Jag tyckte boken var bättre än filmen

"Jag tyckte boken var bättre än filmen" er et foredrag med workshop som handler om høy- og lavkultur, generalisering og fordommer. Det er en lek med kategorier der deltakerne selv må bli enige om hvilke ord som passer sammen. Hva leser en person som liker ABBA? Hvilken klesstil har han, og hvilke spill, tv-serier og dyr representerer ham? Tittelen spiller på oppfatningen om at det er kulturelt tyngre og bedre å ha lest boka enn å ha sett filmen. Hvorfor er det sånn?

Tomas ”Håkki” Erikson baserer mye av kunsten sin på muntlig fortellertradisjon, og er kjent for å kombinere mote, kunst og fargerike historier fra Bygde-Sverige.

En drivkraft bak Håkkis kunstneriske virke er fokuset på ”glesbygden” eller distriktet som vi kaller det i Norge. Å være stolt av det stedet man kommer fra er viktig for å beholde sin identitet. Hver enkelt bygger sin identitet også med hvilke preferanser man har når det gjelder musikk, mat, litteratur osv.

Aktuelle fag:

Norsk, alle nivåer

Samfunnsfag, vg 1 og vg2

Aktuelle tema: muntlig presentasjoner, sosialisering, kultur og identitet, fordommer

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Idé/opplegg: Tomas Eriksson

Om kunstner / utøver / gruppe

Tomas Eriksson er kunstner, utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim og figuren bak HÅKKI-kjeden. Han bor nå i sin hjemkommune Ljungaverk og driver bl.a. kunstprosjektet "Personliga historier" hvor han samler inn historier fra vanlige folk bosatt i distriktet.

Håkki prydet forsiden av det toneangivende kunstmagasinet Contemporary Annual 2006. Der ble Håkki beskrevet som et av verdens femti mest interessante kunstprosjekter akkurat nå. Den siste tida har han reist ut fra den lille hjembygden sin, i en Volvo med "husvagn". I nabobygdene har han intervjuet befolkningen om hva de tenker om naboene sine, og presenterer utsagnene som postkort.

Håkki er skikkelsen som har blitt internasjonalt kjent og anerkjent gjennom å formidle alt det gode et bygdesamfunn og lokal atmosfære har å by på. Den største eksponeringen kommer fra kunstprosjektet Håkki™ som er et resultat av samarbeidet mellom de tre gode vennene Håkki, eller Tomas Eriksson som han egentlig heter, Mads Stenslet og Bjørn Kowalski. Håkki™ er en merkevare som er basert på skjebnen til bygden Ljungaverk i Nord-Sverige. Personen Håkki ble diktet opp med utgangspunkt i stereotypien om en ekte norrlending, som jo Eriksson var. Prosjektet har blitt en liten, men ekstremt vellykket moteindustri.

Kontaktinfo: haakki@haakki.com, 98 42 88 63


Medvirkende

  • Tomas Eriksson

Multimedia og vedlegg

Bilder

Håkki
eventsmall_ljungaverk-web.jpg
Håkki på Katta
Foto: Arnfinn Johnsen

Video/Lyd

Kulturarv
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Om innhold: Knut Inge Erlingsen, 99 52 86 19
Om turné: Maia Høilund, 93 40 41 78
Programlengde
65
Maks publikumsantall
60
Arena / rom
Auditorium, stort klasserom
Er workshop
Ja
Bærehjelp
nei
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad
Håkki vil vise filmer og fortelle om kunstprosjektene sine, og deretter ta elevene med på en lek med forestillinger og fordommer. Han bruker en powerpointpresentasjon. Skolene må stille med høytalere, prosjektor og lerret.
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Medvirkende
  • Tomas Eriksson