Turnéorganisasjonen
Postadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Besøksadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Telefon: 62 59 87 87 • Nettsted: www.turneorg.no
RJ7 - Et poesiverksted
Produksjonsliste
Program

RJ7 - Et poesiverksted

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Elevene på 7.trinn skal lese dikt, lære om dikt og skrive egne dikt. Det får de hjelp til av en forfatter. Noen skoler får besøk av Arne Hugo, andre får besøk av Endre. De er begge forfattere og poeter. Det betyr at de skriver dikt. Akkurat slik dere som går i 7.klasse skal gjøre. 


Lærerveiledning

Et poesiverksted for elever på 7. trinn med utgangspunkt i dikt av Rolf Jacobsen. Skrivedagen ledes av poeten Endre Ruset eller Arne Hugo Stølan.

I løpet av dette verkstedet skal elevene arbeide med poesi og legge grunnlaget for deling av ordene sine. Det skal arbeides med:

 • Å skrive
 • Å lese for seg selv
 • Å lese for andre
 • Å la andre lese

Elevene møter Rolf Jacobsens dikt gjennom skriving av poetiske tekster. De får kreative skriveøvelser av forfatterne. Skriveøvelsene tar utgangspunkt i fem utvalgte dikt av Jacobsen som elevene får utdelt under kurset.

Målet med verkstedet er

 1. Å formidle Rolf Jacobsens poesi gjennom poetisk dialog.
 2. Å fremme elevenes forståelse av poesi som kunstform.
 3. Å lære noe om hvordan uttrykke seg ved å skrive poesi.

En viktig del av prosessen vil være å synliggjøre den enkelte elevs tekster, både på skolen og i forbindelse med Nordisk samtidspoesifestival | Rolf Jacobsen-dagene i mars. Vi ønsker at hver elev som deltar på kurset, skal bidra med én tekst hver.

Elevene trenger penn og papir til kurset. Dette betyr at pc ikke skal benyttes, hvis det ikke er elever med spesielle behov for dette.  

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
 • Kunstnere/grupper: Poetene
 • I samarbeid med: Produksjonen, støttet av Hedmark fylkeskommune og Litteraturbruket, er utviklet i samarbeid med Rolf Jacobsens Venner.
 • Idé/opplegg: Rolf Jacobsens Venner i samarbeid med forfatterne og ToH. Verkstedet er en videreutvikling av et tilbud til 7. trinn i Hamar kommune utviklet av Steinar Laberg.
   

Om kunstner / utøver / gruppe

Endre Ruset er født i 1981 i Molde, bosatt i Oslo. Han debuterte med den bråmodne og kritikerroste diktsamlingen Ribbeinas vingespenn (Gyldendal, 2001), og har siden jobbet med litteratur i ulike former. Elsket og savnet er Rusets tredje diktsamling, og et etterlengtet comeback til poesien. Endre er pt  poesianm i Dagbladet, underviser bl.a. på Westerdal i tillegg til at han skriver artikler om litteratur, sport og poesi i Dagbladet.

Arne Hugo Stølan debuterte i 1987 og har til nå 11 utgivelser bak seg;  ti diktsamlinger og en gjendiktning. Den foreløpig siste (Epikrisepoesi) kom høsten 2014.

Han har siden 2000 vært tilknyttet Nansenskolens skrivekunstlinje som lærer. Han er også litteraturanmelder i VG.

I mange år har Stølan kjørt skriveverksteder for  ungdom og voksne bl.a. gjennom skolebesøk, Sigrid Undset Litteraturfestival og egne skrivekurs.  Han har også hatt faste skriveverksteder på Hospice Sangen i Hamar og Lovisenberg Hospice i Oslo.


Medvirkende

 • Poetene
 • Endre Ruset (Poet/forfatter)
 • Arne Hugo Stølan (Poet/forfatter)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Rolf Jacobsen
Foto: Gro Jarto
Endre Ruset
Foto: Steinar Buholm
Arne Hugo Stølan
Foto: Cappelen Damm
Rolf Jacobsens venner
Foto: RJV
Litteratur
Trinn: 7 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Hos ToH; Widar Aspeli
Programlengde
Fire timer
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Klasserom/skolebibliotek
Er workshop
Ja
Merknad
Turnéplanen viser hvilken av forfatterne som kommer til din skole!Endre eller Arne Hugo tar kontakt med skolens kontaktlærer i god tid før besøket. Kulturkontakten på skolen har ansvar for å videreformidle nødvendig informasjon til de respektive klassene, og sørge for at formidleren blir tatt vel imot!Lykke til med besøket!
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Medvirkende
 • Endre Ruset (Poet/forfatter)
 • Arne Hugo Stølan (Poet/forfatter)