Turnéorganisasjonen
Postadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Besøksadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Telefon: 62 59 87 87 • Nettsted: www.turneorg.no
Godtegrisen
Produksjonsliste
Program

Godtegrisen

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Når Line kommer på besøk vil hun tegne og fortelle. Litt om seg sjøl, litt om andre ting, men aller mest om Godtegrisen. Og så skal det danses - det blir grisefint!

Lærerveiledning

ORD, STREK OG DISCO!

Grisen til Kim er helt spesiell. Den kan spise med kniv og gaffel og danse disco så alle blir stumme av begeistring. Likevel er det ikke helt uproblematisk å ha et esende kjæledyr i huset. Godtegrisen er en overskuddspreget og småfleskete bildebok om et nært vennskap utenfor grisebingen. 

Når Line besøker klassen vil hun vise hvordan hun jobber når hun tegner og forteller. Hun tar alltid utgangspunkt i noe virkelig hun har rundt seg (Humler, griser etc, det er mange dyr i Trøgstad), lærer seg mest mulig om det, og drypper litt fantasi innimellom, slik at det nesten kunne ha vært sant. Hun vil lese og tegne (griser selvfølgelig) - og helt til slutt blir det disco i klasserommet!

Line vil at elevene  skal sitte igjen med noen knep de selv kan bruke. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Line Halsnes
  • Idé/opplegg: Line Halsnes

Om kunstner / utøver / gruppe

Line Halsnes er illustratør og barnebokforfatter, utdannet ved Norwich School of Art and Design. I dag bor hun i Trøgstad og har spesiell interesse for anatomi og militære kjøretøy (som hun ikke skal snakke om i dette besøket!). Hun jobber freelance for ulike forlag, magasiner og reklamebyråer.


Medvirkende

  • Line Halsnes
  • Line Halsnes (Forfatter/illustratør)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Godtegrisen
Foto: Cappelen Damm
Line Halsnes
Foto: Cappelen Damm/Jan Alsaker
Line og grisen
Foto: Grisebonde Knut Østbye
Grisediscolys
Foto: Line Halsnes
Klassegriser
Foto: Line Halsnes
Litteratur / Forfatterbesøk
Trinn: 1 - 3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Widar Aspeli
Programlengde
45 minutter
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Klasserom
Bærehjelp
Nei
Annet utstyr
Line skal tegne på flipover - og trenger et stativ til arkene hun har med seg.
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
10 min.
Rom/areal, bredde, lengde, takhøyde, veggareal
Det er ønskelig at klasserommet ryddes slik at elevene kan sitte på stoler i en halvsirkel foran Line. Pultene skyves til siden slik at det blir plass til grisedansen. Line gjør de siste justeringene i rommet sammen med kulturkontakt/lærer.
Må blendes
Ja
Merknad
Line Halsnes tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass. Kulturkontakten har ansvar for å finne egnede rom, videreformidle nødvendig informasjon og orientere skolens elevarrangører.
I denne produksjonen gjør vi spesielt oppmerksom på at forestillingen skal spilles (og danses) i klasserom. Der det er flere forestillinger på samme skole er det fint om Line kan være i samme rom hele tiden, og at rommet blendes så bra som mulig.Alle voksne som blir involvert i dette besøket, må i god tid få et eksemplar av denne lærerveiledningen. Skolens kulturkontakt eller elevarrangører tar imot utøverne når de ankommer skolen.Lykke til med besøket!
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Medvirkende
  • Line Halsnes (Forfatter/illustratør)