Turnéorganisasjonen
Postadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Besøksadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Telefon: 62 59 87 87 • Nettsted: www.turneorg.no
Bestilling 2017/2018 - Arctic Superstar
Produksjonsliste
Program

Bestilling 2017/2018 - Arctic Superstar

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Visning av filmen "Arctic Superstar" og konsert med rapperen SlinCraze

Arctic Superstar er en dokumentarfilm regissert av Simen Braathen.

I filmen møter vi Nils Rune Utsi bedre kjent som rapperen SlinCraze. Han bor hjemme hos moren i den velse bygda Máze, på Finnmarksvidda. I løpet av ti år har han gått fra å være et mobbeoffer til å få nærmest en superstjerne-status i det samiske området. Han har varmet opp for det amerikanske hip-hopikonet Snoop Dogg, opptrådd i 70-årslaget til Kong Harald og i 2013 ble han kåret til ’Årets Samiske Artist’.

Nå drømmer han om kunne ta musikken et skritt lenger og leve av tekstene han skriver. Den eneste utfordringen er at der er færre enn 20.000 mennesker på jorda som kan forstå dem.

Lærerveiledning

Nils Rune Utsi vokste opp i bygda Masi i Finnmark. Musikkarrieren startet da han ble fysisk og psykisk mobbet på skolen. Han ble etter hvert lei av dette, men fant løsningen ved å skrive tekster og rappe. Han forteller om hvordan musikken ga ham respekt.

Tekstene til SlinCraze handler mye om hvordan livet til en samisk person kan være, der man ofte møter på mye fordommer og rasisme.

Budskapet til SlinCraze er fred, kjærlighet og aksept uansett religion, kultur eller legning.

Aktuelle læreplaner:

 • Norsk på alle nivåer
 • Samfunnsfag Vg1 sf/ Vg2 yf
 • Kommunikasjon og kultur
 • Historie og filosofi
 • Politikk og menneskerettigheter
 • Sosiologi og sosialantropologi

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
 • Produsent: For DKS: Johannes Skyberg og Knut Inge Erlingsen, TurnéorganisasjonenFilmen er produsert av Indie Film A/S. Regi ved Simen Braaten.
 • Idé/opplegg: Utøvere i samarbeid med TuOVisning av filmen «Arctic Superstar» og konsert med SlinCraze:Introduksjon med fotograf Kristoffer Kumar.
  Filmvisning ca. 58 min.Konsertdelen ca. 20-25 min.Totalt 90 min.

Om kunstner / utøver / gruppe

Nils Rune Utsi, best kjent som SlinCraze er en samisk rapper fra Kautokeino i Finnmark. Han startet med musikk og rap i 2004, da bare 14 år gammel. Siden den gang har han vært tidenes yngste artist i By:Larm, spilt for HMS kong Harald og fått tildelt RAMP-stipendet. Nils Rune har også vært delaktig i tittellåten til NRK tv serien "Hjerterått». I 2016 ble SlinCraze invitert som kulturell hovedattraksjon når FNs permanente forum for urfolk møttes i New York. Han ble da den første hip-hop artisten som har spilt i FN bygningen i New York noensinne.

Kristoffer Kumar fra Hamar er utdannet ved Film & TV-linjen på Westerdals og er filmfotograf på "Arctic Superstar". Han har også en bacherlorutdanning i fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo. Med foretaket Kumar Media har han jobbet med ekstremsportvideo, reklame og dokumentarfilm over hele verden. Han har jobbet tett på landets råeste skatere, laget internasjonal reklamefilm for Diesel og vist dokumentarfilm på internasjonale festivaler. Kumar jobber i dag i VGTV. Han har også bred erfaring som workshop- og foredragsholder, spesielt rettet mot skoleelever.


Medvirkende

 • Kristoffer Kumar (filmfotograf)
 • Nils Rune Utsi/ SlinCraze (musiker)
 • Lars Svehagen (DJ)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Arctic superstar.jpg

Video/Lyd

Film, Musikk
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Om innhold: Johannes Skyberg (92635216)
Om innhold: Knut Inge Erlingsen (99528619)
Om turné: Maia Høilund (93404178)
Programlengde
90
Maks publikumsantall
200
Arena / rom
Auditorium/Gymsal
Oppriggingstid
60 min.
Nedriggingstid
30 min.
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Produsent:
For DKS: Johannes Skyberg og Knut Inge Erlingsen, TurnéorganisasjonenFilmen er produsert av Indie Film A/S. Regi ved Simen Braaten.
Medvirkende
 • Kristoffer Kumar (filmfotograf)
 • Nils Rune Utsi/ SlinCraze (musiker)
 • Lars Svehagen (DJ)